Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Kuih Tako Sengkuang Cina Sedap Mudah Je Buat Dalam Bekas Acuan Port Makan
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
1 1/2 cawan santan cair; Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Bahan lapisan bawah hijau : Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas .
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Bahan lapisan bawah hijau : Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,.
Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . 1 cwn gula melaka atau gula merah; Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam.
1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam.
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . 1 cwn gula melaka atau gula merah; Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? 1 1/2 cawan santan cair; 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Sementara menunggu, gaul sekata bahan hiasan atas iaitu kelapa parut,. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam…
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. 1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana.
1 1/2 cawan santan cair;
Bahan lapisan bawah hijau : Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . 1 1/2 cawan santan cair; Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . 6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Kuih Tako Sengkuang Cina Sedap Mudah Je Buat Dalam Bekas Acuan Port Makan. Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan. 1 1/2 cawan santan cair; Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 . Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak.
Bahan lapisan bawah hijau : kuih hijau kelapa. Masukkan ke dalam ketuhar dan bakar atas bawah pada suhu 180′ c selama 1 .
1/2 cawan air pandan |dikisar 1 sudu teh air kapur 1/2 sudu teh garam. Bahan lapisan bawah hijau :
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi. 1 cwn gula melaka atau gula merah;
Ambil sesenduk adunan kuih tadi dan kukus di atas daun pisang hingga masak. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam… 1 cwn gula melaka atau gula merah; Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih. Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam…
6) pulut dah siap, air gula dah selesai kelapa pun dah setel.
Untuk sambalnya, goreng ⅓ bahagian kelapa tadi dengan api sederhana. Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. 1 1/2 cawan santan cair; Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit. Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan? 1 1/2 cawan santan cair; Sedikit pewarna hijau (tak nak letak pun boleh) kelapa parut putih + sedikit garam halus.gaul . Ambil dan masukkan dalam bekas atas lapisan bawah atau hijau tadi.
Ambil sesudu penuh inti, letak di atas permukaan atas kuih.
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
1 1/2 cawan santan cair;
Kelapa parut yang digaul dengan sedikit garam.
Masukkan kelapa di bahagian bawah acuan dan mampatkan.
Masukkan tepung kacang hijau, santan, garam dan air gula merah dlm satu bekas .
1 1/2 cawan santan cair;
Haa ada banyak kan kuih atas putih bawah hijau kan?
Posting Komentar untuk "Kuih Bawah Hijau Atas Kelapa - Resepi Kuih Tako Sengkuang Cina Sedap Mudah Je Buat Dalam Bekas Acuan Port Makan"